Moeder van pasgeboren baby en koortslip

Volgens mij de nachtmerrie van elke moeder met jonge (lees: pasgeboren) baby. Iemand in je omgeving heeft een koortslip of misschien nog wel erger: jij zelf krijgt een koortslip! Het overkwam mij toen Elynn net 10 dagen oud was.. Wat ik heb gedaan om te voorkomen dat zij besmet zou raken? Lees verder!

Een hele tijd geleden heb ik al eens een artikel geschreven over mijn tips tegen een koortslip. Heb je die gemist? Je leest hem hier.

Toen ik mijn koortslip voelde op komen, ben ik direct begonnen met alcohol (70%, koop je bij de drogist) smeren op de plek. De volgende ochtend was het niet die plek waar de koortslip door kwam, maar de andere kant van mijn lip… Ik merkte al snel dat de koortslip door te smeren met alcohol niet groter werd, maar ook nog niet aan het indrogen was. Gevaarlijk dus.

Mijn gezonde verstand zei dat het slim was om in ieder geval te starten met handen wassen met anti bacteriële zeep, handgel en het directe contact met Elynn zoveel mogelijk te vermijden (thank god heeft Stef twee weken vakantie en had ik die optie).

De volgende stap die ik heb genomen was Google. Daar kwam ik tips tegen als ‘smeren met Zovirax’ en een ‘speciaal stickertje op de blaar plakken’. Dit zijn twee dingen die ik persoonlijk heb afgeschreven in de afgelopen honderd jaar dat ik een koortslip had. Zovirax lijk ik inmiddels immuum voor en zo’n stickertje zorgt er bij mij alleen maar voor dat het langer duurt voordat het indroogt. Mocht dit voor jou wel werken, dan is dit misschien wel een gouden tip.

Omdat dit dus geen oplossingen voor mij zijn en de huisarts dezelfde ideeën gaf als mijn vriend Google, heb ik bij de apotheek gevraagd om een aantal mondkapjes. Ik ga dus de komende dagen als dokter/tandarts door het leven. Je zou Elynn eens naar me moeten zien kijken met haar grote ogen. Maar gelukkig kan ik op deze manier wel weer direct contact met haar hebben. Zowel de huisarts als het consultatiebureau die voor het eerst langs kwam, gaven aan dat ik hiermee alles heb gedaan en het gevaar voor haar geweken is.

Mijn tips op een rijtje:

1. Blaar insmeren met een keukendoekje met alcohol (70%) totdat het gaat prikken.

2. Handen wassen voordat je (direct) contact hebt met je baby.

3. Mondkapje op

4. Handen insmeren met handgel (anti bacterieël)

Zelf geen koortslip maar wel iemand die graag op bezoek wil komen? Stel dat bezoek vooral uit!

3 thoughts on “Moeder van pasgeboren baby en koortslip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s