Zwangerschapsupdate – Week 13 t/m 20

Soms zie ik blogs voorbij komen waarin zwangere vrouwen per week een heleboel nieuws te vermelden hebben. Dit heb ik eigenlijk (nog) niet, vandaar een update van een paar weken. Benieuwd?

Zoals ik in mijn vorige blogpost al zei, ging alles vanaf week 13 steeds beter. En dat is gelukkig ook zo gebleven. Mijn energielevel steeg weer naar 100, misschien zelfs naar 110. Daarnaast was ik niet meer misselijk, met uitzondering op momenten dat ik honger had. Dit blijft gewoon nog aanvoelen, dat ik zodra ik honger heb meteen moet eten. Handig dus om altijd een snack bij me te hebben.

Vanaf week 13 begon ik zelf (en mijn vriend) mijn buikje steeds meer te zien. Nog niet heel erg zichtbaar, maar wel ‘anders’ dan ‘normaal’. Al zijn mijn borsten tot nu toe het meest ‘aangekomen’ en zijn ze maarliefst 2 cupmaten gegroeid. Van mij mag dit na de zwangerschap zsm verdwijnen.

In week 15 hoorden we voor het eerst het hartje van onze buikbaby. Ik zeg wel we, maar eigenlijk ging ik alleen. Wat ik best spannend vond. Wat als het niet zou kloppen? Dan zou ik compleet instorten en tot nergens meer toe in staat zijn (ken je zelf) en dan zit je daar alleen… Gelukkig mocht ik direct bij binnenkomst gaan liggen en bleek alles perfect te gaan! Wel krijgen we extra echo’s met 28, 32 en 36 weken in verband met mijn colitis ulcerosa. Hierdoor is er een verhoogde kans op een klein kindje. Dit is niet ernstig maar super fijn dat ze het in de gaten houden en extra kijken is altijd leuk!

Vanaf week 16 begon het andere mensen ook op te vallen. Al zijn er ook genoeg mensen die eerst voorzichtig vragen of mijn buikje al een babybuikje is. Het voelt gek om te zeggen dat dit zo is omdat ik altijd plat was. Hopelijk krijg ik dit na de zwangerschap wel weer terug haha.

Week 16 was daarnaast ook een bijzonder moment in de zin van de geslachtsbepaling. Grappig feitje is dat als ik dit aan mensen vertelde ik regelmatig de vraag kreeg of we dit wilden weten… uhh ja anders zou ik het ook niet zo benoemen haha. We kiezen overigens zelf voor een 16 weken echo, deze zit niet standaard ‘in het pakket’ en moet je zelf betalen. Bij ons kostte dit maar €40,- voor een 2d echo. Vanaf week 11 hebben we de buikbaby al niet meer gezien dus een extra kijk moment is altijd leuk!

Heb je mijn vorige blog nog niet gelezen waarin ik het geslacht bekend maak? Klik dan hier. Ik zou het leuk vinden.

De 20 weken echo was ook weer een spannend moment. Omdat we geen nipt of iets dergelijks hebben gedaan weten we eigenlijk niet of het kindje wel helemaal gezond is. Dit zouden we pas horen met de 20 weken echo. Gelukkig bleek tijdens de 20 weken echo dat alles goed was en dat ze voor 99% zeker fysiek gezond is. Uiteindelijk weet je dat natuurlijk pas wanneer ze geboren is.

Haar gezichtje van de zijkant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s