Film review – Gifted


Vroeger ging ik regelmatig naar de bioscoop. Tegenwoordig niet echt meer, waarom eigenlijk niet? Waarschijnlijk omdat de meeste films al snel op Netflix belanden of op dvd te verkrijgen zijn. Toch vind ik persoonlijk dat iedereen eens weer wat vaker naar de bioscoop moet gaan. Ik ben vanavond gegaan, met mijn moeder, naar de film Gifted. In dit artikel lees je mijn ervaring. 

Allereerst misschien handig om te vermelden waar de film over gaat: 

* In een kustplaats in Florida voedt de alleenstaande Frank Adler (Chris Evans) een wonderkind op: zijn energieke en jonge nichtje Mary (Mckenna Grace).

Frank’s voornemen om Mary een normaal schoolleven te bieden worden wreed verstoord als de wiskundige vaardigheden van de 7-jarige de aandacht trekken van Frank’s starre moeder Evelyn (Lindsay Duncan). Evelyn’s plannen voor haar kleindochter dreigen Frank en Mary uit elkaar te drijven.

Octavia Spencer (Hidden Figures) is Roberta, de huisbaas en beste vriendin van Frank en Mary. Jenny Slate (Girls) is Mary’s lerares Bonny, een jonge vrouw die zich zorgen maakt over haar leerling én over Frank. De regie is in handen van Marc Webb (500 Days of Summer, The Amazing Spider-Man).


Mijn verwachting was de film redelijk soft zou zijn. In de zin van: je weet dat alles fout gaat lopen in de film, maar dat uiteindelijk alles toch weer goed komt. Toch is dat niet helemaal waar. De film heeft een aantal verassende momenten wat het zeker waard maakt om de film te bekijken. Je gaat echt van Frank en Mary houden. Naast veel grappige en leuke momenten, zitten er ook een aantal ontroerende momenten in de film. Ik heb een aantal keren een traantje laten vallen. Maar ik ben ook een softie als het gaat om films met kinderen of dieren.

Ik zou de film een 8,5 geven. Het is een van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien. Ik stel mezelf eigenlijk altijd de vraag of ik een film nog eens zou willen zien om te weten of ik een film goed vind. Bij deze film is het antwoord zeker ja. Wie weet koop ik hem zelfs op dvd! Want ja, ik ben waarschijnlijk één van de weinigen van mij generatie die nog films kijkt op dvd. 

Mocht je nog twijfelen om naar de film te gaan. Bekijk dan eens de trailer. Want ik verzeker je: het is elke cent waard. Als je voor 24 september naar de Kruidvat gaat, kun je al met z’n tweeën voor €9,95 naar de film. 


* via Pathé

One thought on “Film review – Gifted

  1. Klinkt als een super goede film!! Ik snap heel goed wat je bedoelt met dat je bijna nooit meer naar de bios gaat.. Maar inderdaad, soms is het juist even heel leuk! Super leuk trouwens dat je weer aan het bloggen bent! Liefs ♥

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s