LAATSTE STAGEDAG EN ZUIDKANT VAN HET EILAND / BONAIRE BLOG #20

Vandaag (11 november) was mijn laatste dag bij het kinderdagverblijf en zijn we nogmaals naar de zuidkant van het eiland om daar de laatste dingen te fotograferen.

Als ‘afscheid’ heb ik een leuke mok gekregen, leuk als herinnering aan mijn maand op Bonaire! Gelukkig hebben we nog twee dagen, maar die vliegen vast snel om.

  
Rond 13:30 uur zijn we richting de zuidkant gereden. We wilden nog een aantal strandjes zien, naar her ezelspark en gewoon foto’s maken van de natuur, die hier droog, maar prachtig is.

Eerst reden we naar een aantal ezels die langs de weg stonden om een paar wortels te geven. Tip: koop de wortels bij de Warehouse (Jumbo) daar kost een zak maar $0,95. We hoorden laten op het park dat je ezels eigenlijk juist niet moet voeren langs de kant van de weg omdat ze dan niet meer bang zijn voor auto’s en vaker worden aangereden. Weer wat geleerd.

Ik ben blij dat we iets goeds hebben kunnen doen voor deze beestjes. In het park lopen er ongeveer 600, die je natuurlijk nooit allemaal een wortel kunt geven. Vandaar dat dit park ook niet echt een excursie voor mij was, ik vond het super zielig dat 550 ezels geen wortel kregen. Waarschijnlijk winnen de sterksten elke keer een wortel, zielig. Maargoed, zoals ik al zei, hebben we wel iets goeds gedaan!

  
Daarna zijn we naar Lac Bay gereden, een mooi baai, voor een paar mooie foto’s. Daarna naar Sorobon, waar vooral veel gekited wordt. Vervolgens langs de lange weg terug naar Donkey Beach en een privéstrand naast het vliegveld. Daar kwamen we een van de helden tegen die gisteren hulp hadden geroepen. Ze hebben een paar mooie foto’s gemaakt en vertelden dat we echt nog even naar de mangrove moesten voor flamingo’s omdat we deze bijna niet hebben gezien. Ze ‘overwinteren’ namelijk ergens anders dan Bonaire.. Maar we hebben er dus wat gezien gelukkig! 

Een berg vol met schelpen! 

  
  
Daarna zijn we naar huis gereden want het was al 17:30. Een goed gevulde middag en zeker de moeite waard!

Tot morgen. De laatste volle dag op Bonaire alweer :-(

4 thoughts on “LAATSTE STAGEDAG EN ZUIDKANT VAN HET EILAND / BONAIRE BLOG #20

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s