MIJN VERVOERSMIDDEL! / BONAIRE BLOG #9

Goedemorgen!

Vandaag is het zaterdag 31 oktober, de dag van Halloween. Ik moet zeggen dat ik hier behalve op stage niets van mee heb gekregen. Vanmorgen moest ik om 09:00 uur klaar staan omdat ik werd opgehaald om mijn fiets op te kunnen halen in Kralendijk.

De reden dat ik de fiets wilde huren is dat maandag en dinsdag graag met de fiets naar stage wil gaan om me wat sneller te kunnen verplaatsen. Een fiets huren kost €12,50 per dag, en de meneer van de fietsenzaak zei dat de fietsen een dagwaarde hebben van €800,- en dat het daarom verstandig is dat als je fiets gestolen wordt dat je een verzekering afsluit van €6,- per dag. Ik moet zeggen dat ik hier niets van geloof, want op Marktplaats verkoop je een normale simpele fiets voor ongeveer €100,- en dan zijn deze fietsen ook nog beschadigd. Maar goed, we kennen allemaal de trucjes wel denk ik, dus ik besloot maar €24,- extra betalen voor de zekerheid. Met Stef of mijn ouders had ik dit waarschijnlijk niet gedaan, maar in mijn eentje ga ik toch liever voor zekerheid.

Ik besloot te fietsen richting Spice Beach, een aangelegd strand en een mooi zwembad. Als je gast bent van Hamlet (het resort waar ik verblijf) mag je daar een gratis bedje huren. Ik was vroeg in het ochtend, maar de gevoelstemperatuur was vandaag ongeveer 40 graden dus ik besloot maar weer naar huis te fietsen, ik vind het eng om te gaan zwemmen en mijn kostbaarheden (mijn eigendommen lagen natuurlijk in het huisje, maar de sleutel van het hotel en de fiets zaten wel in mijn tas) alleen te laten. Ik ga volgende week dus maar een keer met mama terug!

Daarna ben ik langs de DA gefietst, dezelfde drogisterij als die in Nederland zit, om daar even rond te neuzen. Ik hoorde van meisjes die hier wonen dat het hier goedkoper is dan in Nederland, maar ik zag dit niet terug. Ik vond alles even duur of zelfs duurder dan in Nederland.

Ik wil morgen trouwens nog wel teruggaan naar Spice Beach, als het droog is, om de mensen van Schiphol te meeten. De weersverwachting is echter niet zo goed voor morgen, maar het is hier eigenlijk altijd afwachten omdat ze het hier totaal niet kunnen meten. Tot nu toe heb ik alleen afgelopen dinsdag slecht weer gehad, terwijl het toen om 13 uur ook al weer droog was, en dat terwijl de hele week slecht voorspelt was. Afwachten dus.

De rest van de middag heb ik aan het zwembad gelegen. Er is een meisje die je heel erg claimt. Ik weet niet of ik het al eens eerder heb verteld maar ze gaat steeds aan je hangen in het zwembad en houdt niet op met praten. Ze woont hier nu 4 maanden en haar ouders zijn Pools. Ze komt wel uit Nederland en spreekt het ook vloeiend. Ik heb het idee dat ze niet echt thuis komen heeft, want ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, je komt echt niet van haar af, ze blijft maar praten.

Ik wil jullie bedanken voor alle lieve berichtjes die jullie bijna dagelijks achter laten! Dat doet me echt goed. Het gaat me echt goed af nu, tot nu toe nog geen ‘echte’ heimwee gehad. Natuurlijk ben ik over twee weken blij om weer naar huis te gaan en Stef, papa, Rick, Marlie, Tuffel, Mies en Harry te zien maar tot nu toe heb ik het heel erg naar mijn zin hier. Ik ben heel erg blij dat ik deze uitdaging heb durven aangaan!

Tot morgen maar weer!

4 thoughts on “MIJN VERVOERSMIDDEL! / BONAIRE BLOG #9

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s